Yamaha in Rossi še (vsaj) dve leti: »Vem, da bo težko«

15. 3. 2018 | Matevž Hribar
Deli
Yamaha in Rossi še (vsaj) dve leti: »Vem, da bo težko« (foto: Yamaha Racing)
Yamaha Racing

Tik pred začetkom nove sezone sta Yamaha in Rossi podpisala novo pogodbo.

Danes so iz družbe Yamaha Motor Co., Ltd. sporočili za marsikoga veselo novico – z Valentinom Rossijem so tik pred začetkom nove sezone podpisali pogodbo o sodelovanju za dve leti. Devetintridesetletni devetkratni svetovni prvak bo pod okriljem Yamahine tovarniške ekipe na dirkalniku YZR-M1 tekmoval še v sezonah 2019 in 2020.

Valentino Rossi: »Ko sem z Yamaho podpisal zadnjo pogodbo marca 2016, sem se spraševal, ali je to morda moja zadnja pogodba v razredu MotoGP. Takrat sem si dejal, da se bom odločil v prihodnjih dveh letih. V tem času sem spoznal, da želim nadaljevati, saj je dirkanje v razredu MotoGP, še posebej na Yamahi M1, tisto, kar me osrečuje. Možnost sodelovanja z ekipo, s Silvanom, Matteom in vsemi mehaniki in inženirji iz Japonske, Tsuji-sanom, in predvsem Tsuya-sanom, mi je res v veselje. Rad bi se zahvalil Yamahi – Linu Jarvisu in Maiu Meregalliju še posebej – za zaupanje, saj je izziv res težak: biti konkurenčen pri 40 letih! Vem, da bo težko in da bo dirkanje od mene zahtevalo ogromno truda, a pripravljen sem in še vedno z veliko motivacije. Zato sem tudi podpisal pogodbo za dve leti.«

Rossi je najuspešnejši dirkač na Yamahi vseh časov: v žepu ima po 206 dirkah 56 zmag, 43 drugih in 35 tretjih mest. Izmed 500 zmag na Grand Prix tekmovanjih, kar so dosegli na lanski dirki v Le Mansu, jih je Vale pripeljal kar 55 oziroma 11 odstotkov.

Pa se bo Valentino še lahko kosal z najboljšimi? V lanski sezoni je bil na stopničkah (le) šestkrat, zmagal pa je (le) na VN Nizozemske. A kot pravi 39-letnik, bo kot vedno do zdaj vozil na zmago. In če ste spregledali: prva dirka bo že ta konec tedna, 18. marca 2018!

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"