Žagar še drugič zapored na najvišji stopnički dirke za svetovno prvenstvo v spidveju

24. 9. 2017 | Jure Šujica
Deli

S tem dosežkom si je Ljubljančan zagotovil obstanek med elito za naslednjo sezono.

Očitno naš najboljši spidvejist proti koncu forme prihaja v odlično formo. Zgolj dva tedna po zmagi v Nemčiji si je ta vikend na Švedskem priboril še drugo letošnjo zmago za svetovno prvenstvo. A ta še zdaleč ni bila lahka, veliko vlogo je namreč igrala tudi sreča, ki je bila tokrat na njegovi strani.

Žagar je redni del začel precej rezervirano, saj je v rednem delu dirke le enkrat zmagal, a se mu je z zgolj sedmimi točkami vseeno uspelo uvrstiti med osem najboljših. V polfinalu je nato po zaslugi odstopa in diskvalifikacije dveh tekmecev osvojil drugo mesto, s čimer se je tudi uvrstil v finale. Tam je nato po dobrem štartu ob izhodu iz prvega ovinka prehitel vodilnega Avstralca Jasona Doyla in z odlično vožnjo prvo mesto zadržal vse do konca dirke.

Zmaga na Švedskem za Žagarja že dve tekmi pred koncem sezone pomeni tudi zaključek med najboljšo osmerico, kar avtomatsko pomeni nastopanje med elito tudi v naslednjem letu. Naj spomnimo, letos Matej Žagar med elito nastopa na podlagi 'wild card' povabila organizatorja in priložnost je vsekakor dobro izkoristil.

Jure Šujica

Foto: Mediaspeed

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja