Znana je trasa Centralnoevropskega relija

25. 3. 2008
Deli
Znana je trasa Centralnoevropskega relija

Po odpovedi Dakarja 2008 se prva izmed dirk 'Dakar Series' začne že čez manj kot mesec dni. Centralnoevropski reli naj bi bil obliž na rano, ki jo je zadejala odpoved legendarnega Dakarja. Na Madžarskem in v Romuniji, kjer bo dirka potekala, bosta nastopila tudi Miran Stanovnik in Tomaž Merhar.

Tehnični pregledi bodo v soboto 19. aprila v Budimpešti, naslednji dan sledi prva etapa s hitrostno preizkušnjo dolgo 100 kilometrov. Pot jih bo vodila v Romunijo, kjer se bodo obrnili v kraju Sovata, nazaj proti Budimpešti in Blatnem jezeru, kjer bo 26. aprila tudi cilj dirke. Prevoziti bodo morali 3.061 kilometrov, od tega bo 1.570 hitrostnih preizkušenj.

Če ste vedno sanjali o ogledu katerega izmed podobnih relijev, je sedaj to priložnost, ki je ne gre zamuditi. Dirke se bodo namreč udeležili vsi tovarniški dirkači in najboljše ekipe. Poleg motoristov in voznikov kvadov, boste lahko opazovali še avtomobile in tovornjake. Vredno izleta vsaj tja do 'Balatona'! Upajmo samo, da ne bo dežja, ker potem bi namesto dakarskih specialk prišli bolj prav lahki enduro motorji.

Europe Central Rally 2008 Videos - promocijski film centralnoevropskega relija