Morini Granpasso 1200

7. 11. 2007
Deli

Pri Moto Moriniju so kot izgleda ugotovili, da z umirjenim dizajnom ne bodo pritegnili motoristov. Novinec Granpasso 1200 je agresiven odgovor BMW-jevemu GS-u.

Pogonski sklop že poznamo iz Corsara in modela 9 in 1/2: tekočinsko hlajen dvovaljnik s 1187 kubičnimi centimetri prostornine in štirimi ventili na valj je prava strojniška umetnina, saj je celoten blok skupaj z valji odlit v enem kosu. Točne podatke o moči in navoru še skrivajo, se bo pa največja moč verjetno gibala okrog 120 "konjskih moči".

Granpasso je opremljen s kvalitetnimi komponentami: za vzmetenje so poskrbeli pri Marzocchiju (spredaj 50 mm USD vilice) in Ohlinsu, na zavorah pa najdemo napis Brembo (spredaj 2 koluta 298 mm, dvobatne čeljusti). Žbičena aluminijasta kolesa so velikosti 19 in 17 palcev. Masa motocikla znaša 198 kg, ponaša pa se z veliko posodo za gorivo, ki sprejme 25 litrov.

Bogat je tudi seznam dodatne opreme, na kterem najdemo kovčke (2 x 34 in 1 x 46 l), torbo za na posodo za gorivo, večji vetrobran, navigacijski sistem Tom Tom, ogrevane ročice, šččitniki ročic, centralno stojalo, športni sedež in dodaten hladilnik olja. O kakovosti izdelka priča tudi podatek o garancijski dobi, ki znaša kar tri leta. Na voljo bo v treh barvnih kombinacijah: črno-bela z rdečim okvirjem, sivo-črna s črnim okvirjem, tretjo pa bomo videli šele v letu 2008.

(MH)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja