Moto Guzzi ob stotem rojstnem dnevu predstavlja slavnostno paleto treh modelov

Moto Guzzi bo čez dober mesec, točneje 15. marca zabeležil okrogli stoti rojstni dan, ob tej priložnosti pa bo samo v letu 2021 kupcem ponudil jubilejno serijo treh motociklov.

Modeli V7 Stone, V85 TT in V9 Bobber bodo tako na voljo v posebni barvni kombinaciji, za katero so Guzzijevi oblikovalci navdih našli v nekoliko manj slavni, sicer pa bogati športni zgodovini znamke.

V petdesetih letih je Moto Guzzi uspešno nastopal v svetovnem prvenstvu, ter tako v letih 1953 do 1957 osvojil pet naslovov prvaka v razredu 350. Če danes Moto Guzzi zaradi svoje ponudbe klasičnih motociklov ne slovi ravno po svojih inovacijah, pa je bilo v povojnih časih drugače, saj je Guzzi poskrbel za nekaj tehničnih posebnosti, ki so takrat osupnile motociklistični svet. Leta 1955 je tako v razredu 500 GP nastopal z motociklom, katerega je poganjal osemvaljni motor z valji na V, ki je dosegel takrat izjemnih 285 kilometrov na uro.

Oblikovalci so se torej pri iskanju navdiha za barve jubilejnih modelov imeli na kaj upreti, zato so rezervoarje vseh treh omenjenih modelov obarvali v satenasto sivo, sedeže oblekli v svetlo rjavo prevleko, pokrovi pod sedežem in blatniki pa so obarvani v izvirno zeleno barvo, ki pa je seveda v skladu s sodobnimi smernicami matirana. Prav ta zelena barva se šteje za najbolj avtohtono Guzzijevo barvo, saj je bil njihov prvi model Normale, obarvana v zeleno barvo.

Če je letos ne bo ponovno zagodel virus Covid19, bo Moto Guzzi svoje veliko slavje organiziral med 9. in 12. septemebrom, v domačem Mandelo del Lario. Vsekakor motociklistična zabava leta, ki je glede na to, da nam je relativno blizu skoraj zagotovo ne bomo zamudili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja