Moto Guzzi V85 TT - ponos orla iz Mandela deležen pomembnih izboljšav

Leto 2021 je za znamko Moto Guzzi še kako pomembno. Letos namreč prazunje okroglo obletnico, stoti rojstni dan. Ne dvomimo, da bodo pri Moto Guzziju ta pomemben mejnik znali primerno proslaviti. No, za začetek so svojemu najbolj prodajanemu modelu namenili vrsto izboljšav.

Čeprav je Moto Guzzi V85 TT še vedno zelo svež motocikel (predstavljen leta 2019), so se pri Piaggiu odločili, da bodo v nujnih osvežitev, ki so predvsem posledica standarda Euro5, poskrbeli še za nekatere druge malenkosti.

Torej, po novem bo V85 TT ustrezal akutalnim ekološkim zahtevam, kar so inženirji dosegli predvsem s korekcijami elektronike. Tovarna konkretnih številk sicer še ne navaja, lahko pa po njihovih besedah pričakujemo izboljšanje motorja na področju podajanja motornega navora v nižjih in srednjih režimih vrtenja.

Vozniki so se pri V85 TT doslej lahko odločali med tremi načini razvijanja moči, z letošnjim modelnim letom pa bo možnosti več, točneje pet. Nastavitvam road, rain in off road, se zdaj pridružuje še mapa sport, peta mapa pa bo omogočala individualno konfiguracijo nastavitev po željah voznika.

Edina vizualna novost, ki jo prinaša modelno leto 2021 so nova platišča, ki se bodo odslej lahko uporabljala tudi brez zračnice. Na račun teh novih platišč bo nevzmetena masa motocikla manjša za 1,5 kilograma, kar bi se znalo pomembno občutiti na področju vodljivosti in voznih lastnosti. 

Kupci bodo lahko doplačali za multimedijski sistem MIA, ki omogoča povezljivost s pametnim telefonom. Še naprej bo na voljo tudi različica Travel, ki pa bo po novem opremljena z še višjim vetrobranom, dodatnim setom LED luči, kompletom potovalnih kovčkov, ogrevanimi ročicami in serijsko tudi z MIA platformo.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"