MotoGP: Dirkači rekli NE Japonski

19. 7. 2011
Deli
MotoGP: Dirkači rekli NE Japonski

Dirkači prvenstva MotoGP in Moto2 so odločno proti nastopu na veliki nagradi Japonske na dirkališču Motegi.

Naj spomnimo, da je Japonsko spomladi prizadel hud potres, po katerem je zaradi cunamija prišlo tudi do jedrske katastrofe v jedrski elektrarni Fukushima, ki je le okrog 100 kilometrov oddaljena od dirkališča Motegi.

Pregovarjanja o tem, ali bo Dorna letos vendarle organizirala dirko za veliko nagrado Japonske, trajajo že nekaj mesecev, zdaj pa so tja poslali ekipo strokovnjakov, ki bo preverila ali je nastop tam varen ali ne.

A kljub temu, da lokalne oblasti, FIM, Dorna in vodstvo dirkališča zagotavljajo, da je prizadeto območje varno, so se številni dirkači že pred izdelavo študije o varnosti odločili, da na Japonskem letos zagotovo ne bodo nastopili.

V ta namen naj bi bila podpisana tudi peticija, v kateri se je kar 16 od 17 dirkačev (izjema je le Japonec Hiroshi Aoyama) kraljevega razreda, ter skoraj 90 odstotkov dirkačev iz razreda Moto2 odločilo Dorni sporočiti, da jih na Japonsko ne bo.

Če bodo dirkači vztrajali pri svoji odločitvi in bo Dorna dirko na Japonskem vseeno organizirala, bi to lahko bil velik finančni polom za organizatorja, saj sponzorji zagotovo ne bodo navdušeni, da na startni ravnini ne bo nikogar. O morebiti nadomestni lokaciji zaenkrat Dorna molči.

MaT

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"