MotoGP: testiranja v Sepangu

28. 2. 2010
Deli

Uradna testiranja v Sepangu so doslej precej točno pokazala moč posameznih dirkačev in moštev za prihodnjo sezono. Če bo tudi letos tako potem bosta v ospredju še naprej Yamaha in Ducati.

Zdi se da so pred zadnjim uradnim testiranjem pred pričetkom sezone, ki bo v Katarju pri Yamahi in Ducatiju že povsem pripravljeni, Suzuki in Honda pa imata kot pravite še precej rezerve.

Vsekakor je na testiranjih najbolj dominiral aktualni prvak Valentino Rossi, ki je na vseh treningih postavil najhitrejši čas in tudi podrl rekord steze. Sicer je kaj takega od prvaka povsem upravičeno pričakovati, vendar je glede na število prevoženih krogov, Rossi hitro pokazal, da bo tudi v tej sezoni (pogodba z Yamaho se mu izteče konec leta) verjetno prav on tisti, ki ga bo potrebno premagati za osvojitev prvenstva.

Italijanu sta se približala tudi oba tovarniška Ducatija, ki sta hitro izkoristila potencial novega agregata in novega zadnjega vzmetenja. Očitno so spremebe na dirkalniku vplivale tudi na Haydena, ki je svoj čas na tem dirkališču izboljšal za več kot sekundo in pol.

Ducatijem sta sledila Edwards in Spies, oba z Yamaho, Capirossi je svojega Suzukija (s povsem novim agregatom) prignal do šestega mesta, nato pa so sledile Honde. A so pri Hondi kljub temu, da so pravzaprav zadnji z rezultati testiranj zadovoljni, točneje z opaznim napredkom tako na motociklu kot tudi obeh tovarniških dirkačev.

Na testiranjih smo pogrešali tudi Lorenza, ki okreva po poškodbi izpred 14 dni. Prav zanimivo bi bilo videti, kako dober je v resnici Rossi oziroma kako dobra je letošnja Yamaha v primerjavi z Ducatijem. Novinec v letošnji sezoni Marco Simoncelli (San Carlo Honda Gresini) je imel v Sepangu smolo, saj je moral zaradi padca testiranja prekiniti.

MaT

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol