Motoristični bienale v Kölnu odpovedan, kako bo s salonom v Milanu?

Motoristični bienale v Kölnu odpovedan, kako bo s salonom v Milanu?

Iz podjetja Kölnmeesse, kjer skrbijo za organizacijo dogodkov na salonu v Kölnu, sporočajo, da letošnji sejem Intermot zaradi pandemije COVID19 odpade.

Sejem Intermot se sicer odvija na vsake dve leti in tako bi se moral zgoditi tudi v letu 2020 med 6. in 11. oktobrom. Kot sporoča organizator je glavni razlog za odpoved sejma dejstvo, da tovrstni dogodki privabijo veliko število obiskovalcev, posledično pa ne bi zmogli zagotavljati novih standardov glede ohranjanja razdalje med obiskovalci. Na tem sejmu se bo v jeseni sicer odvilo nekaj drugih razstav, ki pa so bolj specializirane in posledično bistveno manj oblegane.

O tem, ali sta k odločitvi o odpovedi letošnjega Intermota pripomogli tudi napovedi BMW-ja in KTM-a, ki sta za letošnje leto odpovedala udeležbo na vseh podobnih sejmih, tudi na največjem in najpomembnejšem salonu EICMA v Milanu.

Prav bavarski proizvajalec je dosedaj salonu Intermot posvečal nekaj prioritete in je glavnino novosti vedno prikazal na domačem terenu, zato se zdi odločitev o odpovedi še toliko bolj razumljiva. Vseeno pa imajo v načrtu pripraviti nekakšno spletno različico salona. Naslednji salon 'v živo' pa se bo tako zgodil, če se bo zgodil, šele v letu 2022.

V zraku visi tudi največji svetovni motoristični sejem EICMA v Milanu. Ta bi se moral odviti v prvem tednu meseca novembra, od razglasitve pandemije, pa so vse bolj glasne govorice, da se bomo ljubitelji motocikov tudi v Milanu obrisali pod nosom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"