Motus MST pripravljen za prodajo

18. 7. 2013
Deli
Motus MST pripravljen za prodajo

Kar nekaj časa je minilo od prve uradne napovedi novega ameriškega športnega potovalnika. Motus MST je zdaj vendarle nared, prvi kupci pa ga bodo lahko kupili takoj po dirki v Laguni Seci.

Motus MST je bil svetovni javnosti predstavljen kot motocikel, ki bo kos tudi najbolj prestižnim in vrhunskim tekmecem kot so BMW, Honda, Yamaha in drugi. Začetno navdušenje nad prihodom novega motocikla je kmalu zamrlo, eden od poglavitnih vzrokov za to pa so gotovo številne zakasnitve, ki si jih je proizvajalec kljub drugačnim napovedim nehote privoščil.

Če bo želel Motus svoje motocikle uspešno prodajati na zahtevnem evropskem trgu bo moral biti zares odličen motocikel, saj s ceno več kot 20 tisoč evrov sodi med najdražje. Res je, da ima zmogljiv 1.650 kubični V4 agregat, a za proizvajalca brez znane zgodovine in povsem nov motocikel je cena vendarle precej optimistično nastavljena.

Pri Motusu visoko ceno opravičujejo z Ohlinsovim vzmetenjem, Brembovim zavornim sistemom, OZ-jevimi platišči in kompletom Givijevih kovčkov, ne skrivajo pa niti tega, da stavijo tudi na karto domoljubja.

MaT

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol