MV Agusta Corsacorta F4 RR

12. 5. 2011
Deli
MV Agusta Corsacorta F4 RR

Medtem ko Ducati javnost draži z že skoraj pripravljenim novim športnikom Superquadrata, prestižnejša MV Agusta skorajada že pričenja s prodajo njihovega najnovejšega konkurenta.

Sprva je bilo povedano, da naj bi nova Corsacorta v prodajne salone zapeljala šele v začetku prihodnjega leta, a kot poročajo tuji mediji, naj bi prvi primerki svoje kupce našli že v tem mesecu.

O novem modelu nekaj malega pove že njegovo ime (corsa = dirka, corta = kratek), ki naj bi simboliziral kratke hode batov v valjih. Agregat MV Aguste F4 RR je popolnoma na novo razviti štirivaljnik, s posebnim poudarkom na termodinamiki, ojnicah in titanovih ventilih. Zaradise v primerjavi s starim modelom skrajšanim hodom in povečanjem premera batov motor zavrti do 13.700 obratov v minuti.

Okvir motocikla ni bil deležen posebnih sprememb, veliko pozornosti pa so bile s strani konstruktorjev deležne ostale komponente (obese, vzmetenje in zavore) za katere so poskrbeli specialisti pri Ohlinsu in Brembu.

Ker je Corsacorta že v osnovi dirkalni motocikel, je že ob pričetku prodaje na voljo tudi dodaten kit, ki vključuje drugačen izpušni sistem in elektronsko krmiljenje agregata, ki še dodatno poveča moč motorja (v osnovi ta znaša 198 'konjev') in ga s ceste obsoja na dirkališče.

MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja