MV Agusta: prihaja trio z litrskim motorjem, letos na voljo poslovilni model Claudio

Giovanni Castiglioni, prvi mož MV Aguste, je naznanil, da bo MV Agusta na letošnjem jesenskem salonu v Milanu predstavila tri nove modele.

Pri MV Agusti so lani pripravili povsem novo platformo, katere osnova bo motor s 1.000-kubičnimi centimetri delovne prostornine, na njej pa bodo v Milanu debitirali trije novi modeli.

Prvi je novi Brutale, za katerega pravijo, da bo čistokrvni superbike, vendar seveda brez aerodinamičnih oklepov. Prav ta naj bi se tudi prvi znašel v prodajnih salonih.

Sledil bo še en naked, oblikovan v stilu Neo-Classic, v prodajne salone pa naj bi zapeljal na začetku leta 2020.

Kot tretji pa bo leto pozneje, torej nekje v letu 2021, predstavljen še naslednik modela F4. Glede na navedbe Castiglionija bo to motocikel, ki bo v razredu superbikov postavil nove mejnike in standarde. Kot alternativa modelu F4, ki se bo zaradi standarda Euro4 konec letošnjega leta verjetno poslovil, bo naslednik namenjen kupcem z globokimi žepi. Šlo naj bi za hibrid bencinskega in električnega motocikla, katerega motorja bosta skupaj zagotovila tudi več kot 300 'konjev'.

Aktualni model F4 pa bo pred upokojitvijo na voljo tudi v svoji finalni izdaji, ki so jo pri MV Agusti poimenovali Claudio. Ime je dobila po pokojnem Claudiu Castiglioniju. MV Agusta F4 Claudio je opremljen z lučmi, ki nosijo specifikacijo WSB, številni elementi, med njimi tudi kolesa, pa so izdelani iz karbonskih vlaken.

Znamka MV Agusta je tudi nam Slovencem zdaj nekoliko bližje, saj je zastopnik za motocikle te znamke postalo podjetje Avto hiša Šubelj. Če si želite izbrati katerega od motociklov iz aktualne ponudbe znamke MV Agusta, si motocikle lahko ogledate v njihovem prodajnem salonu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"