MV Agusta Superveloce 800 - nova barva in S

Po mnenju mnogih najlepši neo-retro športnik, MV Agusta Superveloce, pred poletjem na ogled postavlja novo barvo. In ekskluzivnejšo različico S.

No, če smo povsem iskreni ne gre samo za novo barvo, saj so pri MV Agusti opravili tudi nekaj tehničnih dodelav, ki pa bodo kupcem (z izjemo TFT zaslona) ostale bolj kot ne skrite. Gre seveda za to, da je bil 798-kubični trivaljnik z vidika čistoče prilagojen standardu Euro5, spremembe pa kljub temu niso vplivale na moč motorja. Tako bo Superveloce še naprej razvil 147 'konjev' pri 13.000 vrtljajih/min.

Kot rečeno, prenovljen je tudi TFT zaslon, ki je odslej odpremljen s sistemom GPS in je povezljiv z mobilnikom. Poleg tega je na račun vgrajenega senzorja nagiba izboljšano tudi delovanje vseh elektronskih asistenčnih sistemov.

Za konec so tradicionalni rdeče-beli barvi dodali še atraktivno srebrno-zlato barvno kombinacijo, za katero smo prepričani, da se bodo oči še bolj ozirale.

Za tiste, ki si želijo še več ekskluzivnosti pa so razširili tudi modelno ponudbo. Pridružuje se namreč različica S, ki prihaja v belo-zlati barvni grafiki in rjavo sedežno prevleko iz alkantare. Posebnost modela S so tudi atraktivna platišča z naperami, ki pa naj ne bi bila težja od standardih litih platišč. No, tudi če bi bila težja, nas to gotovo ne bi motilo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja