MV Agusta za pomoč otrokom v stiski

12. 8. 2019 | Jure Šujica
Deli

Skupaj z dobrodelno organizacijo Unicef so pripravili unikatno izvedbo motocikla F3 800, zanj pa na posebnem dogodku v petek tudi že našli kupca.

MV Agusta je pred kratkim predstavila ne enega, pač pa kar dve motociklistični novosti, za kateri je bilo hitro jasno, da bosta vzbudili interes za nakup pri precej večjem številu kupcev, kolikor pa bo na voljo dejanskih primerkov. Jasno, govorimo o retro 'zverini' po imenu Superveloce, ki je doživela kratko serijo 300 primerkov in pa najhitrejšemu tako imenovanemu naked motociklu na svetu Brutale 1.000 Oro. Pred dnevi pa so Italijani predstavili še en povsem unikaten motocikel, ki pa je medtem že dobil tudi novega lastnika.

Ne, ne gre za kak nov model dvokolesnika, temveč za posebno izdajo že uveljavljenega F3 800. Italijani so namreč leta 2013 predstavljen motocikel v nedrju katerega se skriva 800-kubični trivaljnik z močjo 150 'konjev', ali če raje vidite 110 kilovatov, odeli v zanimivo modro-belo barvno kombinacijo in to s še kako dobrim razlogom. Barvna shema je namreč nastala v sodelovanju z dobrodelno organizacijo Unicef.

Posebna izdaja motocikla tako nosi zaščitni znak in pa napise omenjene dobrodelne organizacije, ki je v petek organizirala že drugi dobrodelni dogodek z imenom Summer Charity Gala. Na dogodku, ki so se ga udeležila številna znana imena iz sveta zabave je bila prav dražba omenjenega motocikla eden izmed vrhuncev večera, zanj pa so iztržili kar 100.000 evrov, pri čemer je novi lastnik motocikla ostal neznan.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"