MXGP: Gajser znova številka 1! (video)

9. 8. 2021 | Jaka Završan
Deli

Sedma in obenem zadnja dirka pred enomesečnim premorom je ta vikend potekala na izjemno nepredvidljivi stezi v Latviji, kjer so razplet v samem vrhu krojile predvsem napake tekmovalcev.

MX2

Tovarniška ekipa Yamahe v letošnji sezoni kaže svoje zobe in prav nič drugače ni bilo niti v Kegumsu. Z dvojno zmago je svojo prednost v skupnem seštevku potrdil Maxime Renaux, ki je bil na sedmi dirki sezone nepremagljiv. Najbolj se mu je uspel približati njegov timski kolega Jago Geerts, ki se je s tretjim in drugim mestom povzpel na skupno drugo. Z enakim številom točk, le s slabšo drugo vožnjo pa se je moral ob koncu dneva zadovoljiti tovarniški voznik KTM-a Mattia Guadagnini, ki v skupnem seštevku sicer zaseda drugo mesto.

Na mivkasti in zanj ne najljubši podlagi pa se je dobro odrezal tudi Jan Pancar, ki si je z osemnajstim in sedemnajstim mestom prislužil novih sedem točk.

Rezultati:

1.) Maxime Renaux (YAM) - 50

2.) Jago Geerts (YAM) - 42

3.) Mattia Guadagnini (KTM) - 42

4.) Tom Vialle (KTM) - 33

5.) Thibault Benistant (YAM) - 30

MXGP

Prvo vožnjo je zaznamoval Jeffrey Herlings, ki je vodil skoraj vso dirko in tako vnovič dokazal zakaj velja za najhitrejšega zemljana na mivkasti podlagi. V drugi pa se Nizozemcu ni izšlo po njegovih željah, saj je v zadnjem krogu naredil napako in tako izgubil drugo mesto, ki bi ga sicer v skupnem seštevku postavilo na prvo. Tovarniški voznik KTM-a pa ni bil edini, ki se je v drugi vožnji soočal s težavami, saj sta se na tleh znašla tudi Antonio Cairoli in Romain Febvre.

Ob koncu dneva je tako z najbolj preudarno in pametno vožnjo, z dvema drugima mestoma, na najvišjo stopničko stopil Tim Gajser. Slovenec je na izjemno zahrbtni in v drugi vožnji razmočeni stezi odpeljal z najmanj napakami in s tem tudi povečal prednost v skupnem seštevku, ki sedaj pred drugouvrščenim Febvrejem znaša trinajst točk.

Tim Gajser:

»Danes je bil odličen dan, saj mi je dirko uspelo odpeljati skoraj brez napak, kar je bil tudi glavni cilj. Na prejšnjih dirkah sem nad sabo vršil preveč pritiska, kar se je odrazilo v napakah in posledičnih padcih. Vesel sem, da sem dirko zaključil na najvišji stopnički in s tem še povečal prednost v skupnem seštevku.«

Rezultati:

1.) Tim Gajser (HON) - 44

2.) Jorge Prado (KTM) - 43

3.) Jeffrey Herlings (KTM) - 43

4.) Romain Febvre (KAW) - 36

5.) Antonio Cairoli (KTM) - 35

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja