Na preizkušnji: čelada Lazer Monaco Evo

12. 6. 2018
Deli

Podjetje Špan d.o.o. z Brezovice nam je na preizkušnjo odstopilo prav posebno čelado. Gre za Monaco EVO, preklopno čelado, izdelano iz karbonskih vlaken, zaradi česar se lahko pohvali z najmanjšo maso in hkrati tudi največjim vidnim poljem.

Skupaj z vložkom 'pinlock' tehta za ta razred čelad resnično lahkih 1.350 gramov, kar se še kako občuti. Poleg prednosti v masi se lahko čelada Monaco EVO pohvali s samozatemnitvenim vizirjem, ki zaradi svoje oblike in velikosti zagotavlja največje vidno polje v tem razredu čelad. Omogoča tudi šeststopenjsko nastavitev kota odpiranja sprednjega dela, sistem zaklepa in odpiranja pa se upravlja z enim prstom. Notranjost je v celoti odstranljiva in pralna, materiali pa so do kože prijazni in protimikrobni, poleg tega je čelada predpripravljena za vgradnjo komunikacijskih naprav.
Pri Lazerju s to čelado merijo na zahtevnejše voznike potovalnih in enduro motociklov, iz tega razloga pa so pripravili številne barvne grafike, ki se ujemajo z aktualnimi modeli motociklov. Čelada je homologirana tako kot integralna čelada ter tudi kot jet čelada, torej se boste z njo lahko vozili tudi z odprtim sprednjim delom. Cena: 549 EUR.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja