Napoved: Honda najavila 'all rounder' na osnovi Africe Twin

Napoved: Honda najavila 'all rounder' na osnovi Africe Twin (foto: honda)
honda

Iz Honde so pricurljale informacije, da se bo njihovi floti prihodnjo sezono pridružil še en motocikel, kateremu bo agregat posodil Africa Twin.

Nov vsestranski motocikel naj bi nosil oznako NT 1100. Verjamemo da se vas večina še vedno dobro spomni modelov NT 650 in NT 700 Deauville, ki sta bila na trgu prisotna od leta 1998 do 2013. Šlo je za korekten potovalni motocikel, ki ga je poganjal dvovaljnik iz srednje kategorije.

Če je bil predhodnik v marsičem zelo klasičen motocikel, pa bi moral biti naslednik, ki mu bo dodeljena oznaka NT 1100 (govori se tudi o oznaki CB1100 X) bistveno bolj v koraku s sodobnimi trendi. Govori se namreč o 'all rounderju', ki bo tako za kruzerjem Rebel 1100 že drugi model, kateremu bo motor posodil priljubljeni Africa Twin.

Če so prvemu nekoliko privili peruti in namesto 105 'konjev' razvije 86 'konjev', pa bi se znalo zgoditi, da bo NT 1100 celo nekolio močnejši od priljubljenega endura.

Za zdaj Honda še ni posredovala kakšnih konkretnih tehničnih podatkov, razen tega, da bo na voljo tudi z menjalnikom DCT. Kdaj točno pa bo novi model pripravljen za prodajo kupcem, pa bo menda precej odvisno tudi od situacije s korona virusom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja