Napoved: Honda Rebel 1100 z motorjem Africe Twin

Napoved: Honda Rebel 1100 z motorjem Africe Twin

Na naših straneh smo v zadnjem času že večkrat zapisali, da se razred kruzerjev ponovno vzpenja. Dokaz je vse več tovrstnih modelov, za zadnjo napoved pa so poskrbeli pri Hondi.

Honda Rebel je tudi pri nas pogosta izbira tistih, ki se navdušujejo nad motocikli z nižjo delovno prostornino, a odslej bi lahko pritegnila tudi tiste, ki si med nogami želijo več moči in več 'basa'.

Honda Rebel se bo tako prav kmalu močno razbohotila, saj bo prostornina z dosedanjih 500 kubikov zrasla na kar 1.082-kubičnih centimetrov. Pri Hondi so se namreč odločili, da si bodo motor izposodili kar pri osveženi Africi Twin. Motor bo seveda, vsaj kar zadeva elektroniko, temeljito prilagojen kruzerju, vseeno pa se lahko nadejamo, da bo ta kruzer razvijal okrog 90 'konjev', kar pomeni, da bi bil to lahko eden izmed bolj zmogljivih kruzerjev.

Povsem nov je za velikega Rebela tudi okvir, enako velja za vzmetenje, ki bo moralo biti kos večji moči in večji masi. Edini stvari, ki bosta ostali skoraj nespremenjeni, pa sta osnovna linija in videz.

Glede na vgrajeno tehniko in cenovno pozicioniranost malega aktualnega Rebela lahko pričakujemo, da se bo cena za Rebel 1.100 vrtela med deset in 11 tisoč evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja