Napoved pred Milanom: Piaggio Group

19. 10. 2011
Deli

Pred prihajajočim salonom v Milanu je Piaggio razkril del novosti, ki jih je pripravil za naslednjo sezono.

Piaggio je tako razkril dve pomembni novosti, zmogljiv skuter Aprilia SRV 850 in Piaggio Beverly Sport Tourer 350.

Aprilia SRV 850 je v bistvu dvojček do zdaj najekskluzivnejšega skuterja Gilera GP 800, ki naj bi na novo začrtal oblikovne in tehnične smernice v razredu najmočnejših skuterjev. No, resnici na ljubo SRV 850 v primerjavi z GP800 velikih tehničnih sprememb ni bil deležen, je pa temeljito osvežen videz prednjega dela, ki sledi linijam Aprilijinih športnikov.

To je v zadnjem času že drugi model, ki se iz Gilerinih proizvodnih trakov seli k Apriliji, pred nekaj meseci je namreč svojega dvojnika pod oznako SR dobil priljubljeni Nexus. Gre v bistvu za razumljivo in premišljeno odločitev Piaggiovih strategov, vrhunske uspehe njihovih Superbike-ov je treba na trgu poudariti in podpreti in seveda uspešneje tržiti tudi s skuterji.

Druga novost pa je povečanje prostornine agregata priljubljenega Beverly-ja. Ta bo po novem na voljo tudi z večjim 350 kubičnim agregatom, ki bo razvil 33 konjev. Ob tem ni težko zaključiti, da bo ob skoraj polovičnem prirastku moči (Beverly 300 ima 23 konjev), praktično enako težek skuter postal divjak.

Da bo večjo moč lažje krotiti bo 350 kubični Beverly opremljen tudi s kombiniranim zavornim sistemom, ABS-om in ASR-om, ki bo skrbel za preprečevanje zdrsa pogonskega kolesa. Kljub temu ostaja na prednjem delu samo en kolut, ki pa bo imel tribatno čeljust. V primeru stiska samo zadnje zavore bo en zavorni bat pomagal tudi pri zaviranju prednjega kolesa.

 

 

 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"