Napoved: Triupmh Trident - vstopnica v svet treh valjev

31. 8. 2020
Deli
Napoved: Triupmh Trident - vstopnica v svet treh valjev

Kot kaže bo Triumph kmalu predstavil nov model, s katerim bo skušal prodreti tudi na azijsko tržišče. A beseda kljub temu teče o žlahtnem trivaljniku.

Nov motocikel s trivaljnim motorjem bi se sodeč po napovedih moral imenovati Trident, postal pa naj bi Triumphovo orožje za prodor na azijska tržišča, hkrati pa tudi vstopni trivaljni model za evropsko in ameriško tržišče.

Triumph Trident bo sodeč po prototipu oziroma maketi, sodoben naked motocikel srednje kategorije. Čeprav se zdi, da je vse skupaj šele v zgodnji razvojni fazi, pa dobro obveščeni viri poročajo o tem, da je motocikel skorajda povsem nared za svetovno premiero. Ta letos zagotovo ne bo potekala na salonu v Milanu, zato se inženirjem vsaj za zdaj še ne mudi pretirano.

Žal razen fotografij protipa iz Triumphovih delavnic ni ušlo nič konkretnega, zato lahko o tehničnih podrobnostih novega modela samo ugibamo. Predvidevamo, da bo novinca, ki bi moral biti lansiran na začetku prihodnje sezone, poganjal 3-valjni, 660-kubični motor, ki bo najverjetneje razvil 48 'konjev' (A2 kategorija), oziroma tudi več (okrog 90 'konjev'), v primeru, da bo na voljo tudi različica brez omejitve moči.

Kar se tiče ostalih tehničnih specifikacij prav tako ne pričakujemo vsega kar zna Triumph ponuditi. Z ozirom na to, da naj bi šlo za vstopni model, torej ne pričakujemo nastavljivega vzmetenja, TFT zaslonov in podobnih tehničnih poslastic oziroma novotarij.

Ime Trident sicer že poznamo. V začetku 90-ih let je Triumph kupcem že ponujal klasičen naked, ki ga je poganjal 750 oziroma 900-kubični trivaljnik. Tudi takrat je bila glavna ideja tega modela v tem, da so se na enotni platformi izdelovali različni motocikli, ob tem pa so bili nizki proizvodni stroški ter posledično ugodna cena, ena glavnih prioritet.