Naraščaj pri Piaggiu

26. 11. 2007 | Matjaž Tomažič
Deli

Njena starša sta na svet privekala v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je bila hipijevska kultura na vrhuncu svojega obstoja. Imenovala sta se Special in Primavera. Njun naraščaj je poimenovan preprosteje - S. Govorimo seveda o novi vespi.

Ciljno skupino kupcev pri Piaggiu s tem modelom iščejo med mladimi in mladimi po srcu. Pa to pravzaprav velja za prav vsako Vespo. Kot njeni predniki se tudi ta vespa od ostalih razlikuje po štirioglati prednji luči, ožjem krmilu, manjšem prednjem blatniku in rdečo vzmetjo na prednji vilici. Pobarvana je v črno, belo in rdečo barvo. Kupec se bo lahko odločal tudi med dvema tipoma sedežev, prvi bo športnejši enosed, drugi udobnejši dvosed.

Pod sedežem se lahko vrti petdeset kubični dvotaktnik ali pa 125 kubični štiritaktni motor. Oba sta opremljena s katalizatorjem, prvi dosega euro normo 2, drugi euronormo 3, ta podatek pa utegne postati pomemben, če bo naša vlada res uvedla trapasto prepoved prometa po večjih slovenskih mestih. 50 kubična Vespa S bo stala 2.400 evrov medtem ko bo za močnejšo 125 kubično potrebno odkartati 3.500 evrov.

Matjaž Tomažič

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol