Nesreča z Ivecom

24. 1. 2008 | Matevž Hribar
Deli

Verjetno se še spomnite, ko smo jeseni naznanili odpravo čez Balkan in Afriko z Ivecom ter KTM-om v njem. Tilen v velikih peskovnikih sicer neznansko uživa, na žalost pa je ta teden prišlo do nesreče.

Tilen je božične praznike preživel v Združenih Arabskih Emiratih in leto 2008 počakal v Dubaju: »Paše. Biti spet malo v civilizaciji. Vendar pa počasi ugotoviš, da je vse narejeno, pristnega bolj malo. Gardaland, ki se razprostira čez 100 km2. Las Vegas po arabsko.« Nekaj manjših težav je bilo pri vstopu v Oman, saj cariniki naše državice niso imeli na seznamu, a se je vse srečno razpletlo. Ta teden pa se je zgodila nesreča, ko se je na narobe nagnjeni pentlji velikanski Iveco bočno povzpel na dve kolesi in – prevrnil. "Ej, ko sta se kolesi dvignili od tal, sem naglo zavil levo, ampak ni bilo šans. To je samo poletelo in se prekucnilo, " je nesrečo komentiral voznik.

Oba potnika (trenutno potuje v družbi Davida iz Španije) sta jo obnesla brez poškodb, kar pa ne moramo trditi za starega vojaka z imenom Iveco. Bivalni prostor je utrpel kar nekaj poškodb, prav tako notranja oprema. Da bi se vrnil, Tilen ne razmišlja. Na kraju mesta bo z lokalnimi mojstri poizkusil spraviti vozilo v prvotno stanje in nadaljevati. Težko verjamemo, da bi vozilo lahko spravili v tako sijoče stanje, v kakršnem smo ga občudovali pred odhodom, saj bo težko našel tako natančnega majstra, kot je bil Robert z našega Krasa. Ne dvomimo pa, da bodo vsi trije (Tilen, Iveco in KTM) še letos uzrli sam jug Afrike. Srečno!

Kdor bi rad o nenavadni poti izvedel več, pa naj obišče domačo stran www.desertsoul.com.

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja