Novi "Indijanci"

8. 8. 2013
Deli

Indian Motorcycle je predstavil tri nove modele.

Čeprav marsikdo med nami misli, da je Indian tisti, ki Harley Davidsonu kravžlja lase, menda konkurenčni boj med obema legendama sploh ni tako krut, kar je glede na to, da so si motocikli idejno zelo podobni zelo zanimivo.

Dve leti po tem, ko je proizvajalec motociklov iz Springfielda prišel v roke korporacije Polaris so predstavili tri nove modele, ki vsi bazirajo na novem V-twin motorju s prostornino 1.819 kubičnih centimetrov.

Modeli Indian Chief Classic, Chieftain in Chief Vintage so kakor je razvidno iz slike praktično enaki motocikli, se pa med seboj razlikujejo glede na bogatost opreme in seveda po videzu.

Prvi pogled na klasično zasnovan motocikel ne daje slutiti, da je v nov trojček vgrajene kar nekaj najsodobnejše tehnike. Vsem trem je skupen sistem Keyless, tempomat, napreden vžigalni sistem, ABS in LED osvetlitev.

Najbogatejše opremljen Chieftain je prvi model iz te tovarne, ki je serijsko opremljen s trdimi potovalnimi kovčki, nastavljivim vetrobranom, tempomatom, avdio sistemom in možnostjo povezave s pametno telefonijo.

MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja