'Novi' najhitrejši Indian

Skoraj ne bi verjeli, da je med motoristi nekdo, ki si ni ogledal filma o legendarnem dirkaču Burt Monrou, ki ga je upodobil Anthony Hopkins.

Zgodba o dirkaču z Nove Zelandije je seveda znana, govori pa o jekleni volji in predanosti človeka, ki vse svoje življenje posveti enemu cilju – podreti hitrostni rekord. Burt Munro je leta 1967 z motociklom znamke Indian dosegel hitrost 183 milj na uro (295 km/h). Ta je veljala za največjo vse do leta 2014, ko je bila dosežena hitrost 184 milj na uro (295,5 km/h)

Iz Indiana, ki velja za najstarejšo ameriško znamko motociklov, pa v teh dneh sporočajo, da bo Lee Munro, pranečak legendarnega Burta, na festivalu hitrosti in dirk ob jezeru Bonneville poskušal podreti nov hitrostni rekord. Seveda kot njegov prastric z motociklom znamke Indian.

Indian, s katerim bo pogumni Lee poskušal preseči hitrost 200 milj na uro (320 kilometrov na uro), bo seveda veliko modernejši od stričevega. Ne gre za absolutni hitrostni rekord, ampak za rekord znamke. Lani je Lee Munro s svojim Indianom dosegel uradno hitrost 191,286 milje na uro. Letos so v tovarni pripravili nekaj tehničnih in aerodinamičnih modifikacij, pa zaslugi katerih bi moralo potomcu slavnega dirkača uspeti preseči magično mejo 200 milj na uro.

Držimo pesti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja