Novi Piaggio Beverly

26. 5. 2010
Deli

Po skoraj desetih letih je nastopil čas, da Piaggio temeljito prenovi svojo uspešnico, model Beverly.

Prve fotografije novega Beverlyja kažejo na to, da je Piaggiu uspelo ohraniti edinstvene oblikovne značilnosti in hkrati ta že skoraj klasični skuter močno posodobiti. S tekočih trakov je zapeljalo že več kot 270000 Beverlyjev in iskreno povedano posebne potrebe po prenovi niti ni bilo. A Piaggio že ve.

Za enkrat je novi Beverly na voljo v 125 in 300 kubični izvedbi, v obeh pa naj bi po besedah italijanov postavljal nova merila in standarde prav za vse skuterje z velikimi kolesi.

Zunanje spremembe najbolj zaznamuje spremenjen prednji žaromet z dvojno optiko, vgrajenim smernikom pa so dodane dnevne LED luči. Nekoliko ostrejše linija zadka, ki pa je tudi ožji dajejo novemu Beverlyu še nekoliko bolj klasično športni videz, LED tehnika pa je namenjena tudi zadnji luči.

Spremenjena je tudi geometrija okvirja in po novem ponuja nekoliko več prostora za noge in hkrati izboljšuje že tako dobre vozne lastnosti tega skuterja. Po zaslugi novega okvirja je pod sedežem kar za polovico več prostora kot pri predhodniku, v prtljažni prostor pa boste brez težav pospravili dve jet čeladi.

Izboljšana je tudi prednja zavora, ki je mimogrede s 300 mm premera največja v razredu, v kolute pa grizejo dvobatne zavorne čeljusti.

In barve? Lahko si izberete bronzo, belo, modro, črno ali rdečo, v vseh primerih pa bo kombinirana z aluminijastimi vložki.

Matjaž Tomažič

Normal 0 21 false false false

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"