Novosti 2009: Yamaha XJ6

3. 11. 2008 | Matevž Hribar
Deli

Tik pred začetkom milanskega motosalona so pri Yamahi pokazali še slečeno različico modela Diversion.

Gre za motocikel, tehnično enak Diversionu, katerega poganja predelan vrstni štirivaljnik iz nam že znanega Fazerja. Namenili so mu manjše sesalne ventile in glavo motorja predelali tako, da ima več moči v spodnjem območju vrtljajev. Tako so izboljšali prav tisto pomankljivost 100-konjskega Fazerja, ki je bolj umirjene motoriste odvračala od nakupa. Ti bodo verjetno z 78 'konji' pri 10.000 vrtljajih pri novem XJ6 zadovoljni, prav tako z največjim navorom 59, 7 Nm pri 8.500 vrtljajih.

Medosna razdalja meri 1.440 milimetrov, sedež je na višini ugodnih 785 milimetrov, za vožnjo pripravljen XJ6 pa tehta 205 kilogramov. Na voljo bo v treh barvah (bela, rumena in črna), pri Yamahinih trgovcih pa se bo dalo dokupiti še ščitnik motorja, aluminijasti nosilec kočka, centralno stojalo, kovček, torbo za na posodo za gorivo in še kakšno malenkost. Dobavljiv bo tudi z protiblokirnim zavornim sistemom ABS.

Oblikovalske linije? Divje in čiste. Mogoče celo preveč za karakter motorja, kakršen ustreza bolj umirjenemu motoristu. Da ne bomo prehitri - počakajmo na prvo testno vožnjo . .

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel