Ovalni moto spektakel 2007

S koledarja smo odtrgali 12 listov in spet nas v mestu neskončnih plaž, zabave in razvrata čaka eden največjih motociklističnih spektaklov na svetu imenovan DAYTONA BIKE WEEK, kjer se vsako leto zbere nepregledna množica več kot 600.000 motoristov, prav toliko žensk in še več gledalcev in turistov.

V konkurenci svetovnih asov, kot so Ben Bostrom, Kurtis Roberts, Neil Hodgson, Jeremy McWilliams in še koga se bosta letos pomerila tudi dirkača izpod Triglava.

Barve slovenske trobojnice tudi letos zastopa ekipa INOTHERM RACING TEAM-a in njuna dirkača. Boštjan Skubic bo na letošnji daytoni nastopil že sedmič, Boštjan Pintar pa je svoj daytonski krst opravil lani in tako letos na dirki nastopa drugič.

Slovenska viteza bosta skušala izboljšati lanskoletno vrhunsko uvrstitev na dvajsetem in dvaindvajsetem mestu, potihem pa upata na preboj na magično 15. mesto. Vsaka višja uvrstitev na mesta ki so rezervirana za tovarniška in poltovarniška moštva, in v klubu najhitrejših motoristov sveta pa bi pomenila že pravi mali čudež.

V primerjavi z lansko sezono imata letos oba slovenska dirkača prednost v odlični psihični in fizični pripravljenosti, dirkalna stroja sta letos pripravljena v Sloveniji, zato na samem kraju dogodka v improviziranih delavnicah ekipa ne pričakuje zapletov z natančnimi komisarji dirke.

Ekipa INOTHERM RACING TEAM-a na dirko legend, kjer hitrosti v vsakem krogu presegajo magično mejo 300 km/h in kjer je oval skoraj tako strm, da lahko na vrh zlezeš le po vseh štirih odhaja polna pričakovanja in optimizma. Verjamemo, da bosta slovenska dirkača ob pomoči izvrstne ekipe in kančka sreče znova dosegla vrhunski rezultat in tako Slovenijo izstrelila v sfero tistih držav, iz katere prihajajo najboljši vitezi sodobnega časa.

Poleg večine motociklističnih navdušencev bo drugo soboto v mesecu marcu ob dveh popoldan za naše borce pesti držala tudi ekipa Motomagazina.

Matjaž Tomažič

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel