Piaggio MP3 LT 'Sport'

8. 5. 2010
Deli

Potem ko se je novi Piaggiov hišni 300 kubični agregat počasi uveljavil najprej na Vespi GTS, kasneje pa postopoma na ostalih modelih in na koncu tudi na MP3, je družina vse bolj popularnih trikolesnikov dobila tudi športnejšega člana.

MP3 z oznako LT je zahvaljujoč razširjenemu prednjemu koloteku mogoče voziti tudi z izpitom B kategorije, po novem pa si ga lahko omislite tudi s športnejšim izgledom, čeprav tehnično ostaja nespremenjen, izbirate pa lahko med 300 in 400 kubično izvedbo.

Bistvena razlika se seveda skriva predvsem v detajlih, ki pripomorejo k ostrejšemu videzu. S tem namenom so v tovarni namestili temna platišča koles, temnejše ohišje parabol prednjih žarometov, sedežem prešitim z rdečimi šivi in spremenjenimi emblemi.

Tisti bolj zahtevni uporabniki skuterjev bomo še vedno porešali uporaben predal za drobnarije pred voznikom, zanimivo pa je, da Piaggio te pomanjkljivosti še ni odpravil. Pod obilnim oklepom spredaj bi se z malenkostno predelavo zagotovo našlo dovolj prostora vsaj za ključe in mobitel.

300 kubični agregat v primerjavi s četrtlitrskim predhodnikom na papirju ponuja le malenkost več navora, a smo se o izboljšanih zmogljivostih na cesti uspeli prepričati tudi sami. MP3 opremljen s tem agregatom se lahko pohvali tudi s sistemom 'Ride by Wire', ki je v razredu skuterjev zaenkrat še vedno eksotika.

MaT

Normal 0 21 false false false

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja