Posebna serija še pred prvo serijo - Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale

Priznamo, da nam ob čakanju na prvo vožnjo z novim Moto Guzzijem V100 Mandello že malo popuščajo živci, a Italijani menijo, da bomo ob pogledu na posebno serijo nekoliko lažje počakali na krstno vožnjo.

V približno enakem času lani je Moto Guzzi javnosti prvič nekoliko bolj podrobno pokazal motocikel, ki v njihovi stoletni zgodovini gotovo spada med najbolj prelomne. Moto Guzzi V100 Mandello je s tehničnega vidika v marsičem močno drugačen od njihovih drugih motociklov, predvsem pa uvaja tehnologije, ki jih pri tej znamki in tudi sicer še nismo videli.

Kot smo na naših straneh že pisali, bo V100 Mandello poganjal popolnoma nov motor V2, ki bo imel vodno hlajenje in popoln paket varnostne elektronike, poleg tega pa bo, kot kaže, tudi prvi serijski motocikel z aktivno aerodinamiko.

Kot zapisano, pa so pri Moto Guzziju, še preden so v salone zapeljali prvi primerki, že pripravili tudi posebno serijo tega motocikla, ki se imenuje Aviazione Navale. Kot izhaja iz imena, gre za motocikel, izdelan v čast italijanski vojni mornarici, ki je v letu 1913 dobila tudi 'oddelek' aviacije. Jasno je, da bo V100 Mandello Aviazione obarvan v enake barve kot italijanski vojaški lovci, na vsakem primerku pa bo tudi posebna ploščica z lasersko gravirano serijsko številko. Vsi kupci bodo skupaj z motociklom prejeli še posebno pregrinjalo, s seznama dodatne opreme pa bodo priloženi tudi senzorji za nadzor tlaka v pnevmatikah in ogrevane ročice krmila. V seriji bo izdelanih 1913 motociklov, kar sovpada z letnico ustanovitve italijanske mornariške aviacije.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol