Predstavitev: Moto Morini Rebello 1200 Giubileo

4. 4. 2012
Deli

Moto Morini je po dolgih letih končno predstavil nov model, in ja, sodeč po slikah ne gre za prav nič skladen in lep motocikel.

S predstavitivjo Rebella 1200 Giubileo Moto Morini tudi praznuje in na ta način obeležuje 75. obletnico od nastanka te znamke.

Rebello je bil v petdesetih letih eden najboljših motociklov, še danes pa velja za enega najboljših modelov, ki je prišel iz te tovarne. V tistih časih je bil Rebello med najnaprednejšimi dirkalnimi motocikli z izjemnimi tehničnimi karakteristikami in rešitvami, bil pa je znan tudi po izjemno dobri vodljivosti in uravnoteženosti. Nekateri trdijo, da je bil takrat s tehničnega vidika preprosto neulovljiv, konkurenca pa naj bi podoben stadij dosegla šele dobro desetletje kasneje. 

Če se boste zakopali v tehnično literaturo, ki je na voljo na svetovnem spletu boste ugotovili, da povsem tako vendarle ni bilo, vsekakor pa ima med zbiratelji in poznavalci ta model posebno mesto.

Novi Rebello 1200 Giubileo take slave verjetno ne bo deležen, a prestižne komponente (Brembo, Ohlins, Marzoochi) ter podatek o načrtih proizvodnje in prodaje nakazujejo, da gre za eksotičen motocikel. Izdelati jih nameravajo okrog 600 na leto, za nakup pa morate predhodno kupiti kupon za cca 500 evrov, s katerim se postavite v vrsto. Prodali naj bi že okrog 60 kuponov, če pa si bo kdo morda premislil bo dobil denar povrnjen, v vrsti pa bo prostor za novega kupca.

Če ste zainteresirani, kuponov je menda še dovolj.

MaT

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol