Preizkusili smo: Thorov MX-komplet Core za 2016

5. 10. 2015 | Peter Kavčič
Deli

Thor, velikan v motokrosu in offroadmotošportu, ki ga v Evropi zastopa PartsEurope (mimogrede, to je največja specializirana mototrgovina s sedežem v Nemčiji) je predstavil paleto novosti za sezono 2016.

Sveže barvne kombinacije, najsodobnejši materiali, ki jih preizkušajo njihovi tovarniški dirkači, in razumna cena, saj lahko dobite komplet hlače, rokavice in dres že za nekaj več kot 100 evrov, so njihovi aduti. Preizkusili smo komplet hlač, majice in rokavic iz serije Core, ki je z modro in fluorescentno zeleno barvno kombinacijo barvno popolnoma usklajen z novimi Husqvarnami.

Gre za visokokakovostno motokrosistično in enduro kombinacijo, ki navduši s krojem, ki ne ovira gibanja, predvsem pa ne moremo mimo dejstva, da so hlače izredno trpežne in dovolj robustne, da se ne strgajo ob prvem padcu, a obenem niso težke in ne dajejo okornega občutka, ko ste na terenskem motorju.

Premišljen dizajn kroja se kaže tudi na področju kolen, saj ne ovirajo gibanja, tudi če jih oblečete čez kolenske opornice. Majica sodi med tiste, kiponujajo kombinacijo zaščite in zračnosti in jezato uporabna skoraj vso sezono. Tudi pri 40stopinjah Celzija je pri enduro vožnji zagotavljala dovolj zračnosti, da se v poletni vročini nismo skuhali. Poudarili bi še dober kroj na koncu rokavov, saj ti ravno prav oprimejo roke, da ne pride do neželenega zategovanja rok, po drugi strani pa rokavi ne zlezejo nazaj proti komolcem.

Rokavice so za enduro rabo nekoliko prenežne, in to je pravzaprav tudi edina večja graja. Narejene so za motokros, kjer se vozi od 15 do30 minut, v tem času pa material na dlaneh še vedno lahko vpija pot, medtem ko za bi za večurne enduro vožnje raje izbrali model z več oblazinjenja na dlaneh in z nekaj več zaščite na zgornjem delu, ki ob stiku z vejami zagotavljajo več zaščite.

Vse Thorove novosti in prodajalce v Sloveniji najdete na spletni strani www.parts-europe.com.

Peter Kavčič

Foto: Arhiv MM

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel