Nova prepoved vstopa motociklov z več kot 250 kubičnih centimetrov v Iranu

7. 8. 2018 | Matevž Hribar
Deli
Nova prepoved vstopa motociklov z več kot 250 kubičnih centimetrov v Iranu (foto: R. Schedl, Mitterbauer H. / KTM Images)
R. Schedl, Mitterbauer H. / KTM Images

Popotniki bodo v državo lahko vstopili le z dovoljenjem ministrstva in se vozili po vnaprej določenih trasah.

Včeraj smo po neuradnih informacijah izvedeli, da naj bi nemško avtomobilsko druženje ADAC prejelo uradno pismo iranskih oblasti, da z 2. avgustom 2018 začne veljati prepoved vstopa motociklov z več kot 250 kubičnimi centimetri.

Z vprašanjem smo se obrnili na domačo zvezo in prejeli odgovor, da »je tudi AMZS v sklopu vseh avtomobilističnih klubov pod okriljem mednarodne avtomobilistične organizacije FIA dobila informacijo o prepovedi vstopa v Iran motociklom z več kot 250 kubičnih centimetrov in tudi za motocikle ameriških znamk.«

Prepovedi tudi za prestižne avtomobilske znamke

Iranska policija je 23. julija 2018 zvezo FIA obvestila o začasni prepovedi uvoza in prometa z motocikli s prostornino, večjo od 250 kubičnih centimetrov, in vseh ameriških motociklov. Poleg tega je iranska administracija dan pozneje obvestila mednarodno avtomobilistično zvezo, da prepoved uvoza oziroma vstopa velja tudi za vsa vozila znamk Porsche, Hummer, Maserati, Bugatti in vseh luksuznih avtomobilov.

Iranske oblasti naj bi pripravile posebna pravila, po katerih je vstop za popotnike mogoč ob vnaprej predvideni trasi potovanja z odobritvijo ministrstva. AMZS je v zvezi s to tematiko posredovala dodatna vprašanja na iranski avtomobilistični klub TACI; na odgovore še čakajo.

Fotografija je simbolična.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja