Novice Promocijsko sporočilo

Prihaja lep in sončen vikend, a, MOTORISTI, previdno na cesti!

15. 2. 2019
Deli
Prihaja lep in sončen vikend, a, MOTORISTI, previdno na cesti!

Vremenska napoved je dobra, temperature že dovolj visoke, da med kratkim izletom z motorjem ne postaneš 'ledena kocka', zato bo verjetno zabrnelo tudi med motoristi. Če ste neučakani in se ne morete upreti februarski zimski vožnji, pa le pazite na svojo varnost.

Upoštevajte, da je asfalt hladen, polno je peska na cesti in zato oprijem gum ne omogoča voznih lastnosti kot sredi motoristične sezone.

Ne polnite črne kronike zaradi neučakanosti, prava sezona šele prihaja in časa za motoristične kilometre bo še veliko. "Pred nami je lep in sončen konec tedna, ki bo premamil marsikaterega motorista. A razmere na cesti še niso primerne oz. so celo nevarne za vožnjo z motornim kolesom, saj je asfaltna površina hladna in onemogoča optimalno oprijemljivost pnevmatik, na cestah pa je tudi pesek," opozarja Agencija za varnost promet (AVP). Motoriste pozivajo, naj ne precenjujejo svojih sposobnosti in ne podcenjujejo voznih razmer, saj se motoristična sezona še ni začela. 

Motoristi že tako spadajo med ranljivejše skupine udeležencev, saj so zaradi značilnosti motorja slabše vidni in opazni, pogosto vozijo prehitro oz. jih drugi vozniki spregledajo ali odvzamejo prednost. V zimskih mesecih tudi nekoliko upade sposobnost obvladovanja motorja, zato se je na vožnjo z motorjem potrebno temeljito pripraviti, predvsem pa počakati na varne cestne razmere, opozarjajo AVP.

Časa za vožnjo z jeklenimi konjički bo še dovolj, zato ta vikend izkoristite drugače, svetuje AVP. Tveganje je preveliko, motociklizem pa ne odpušča napak!