Jubilejna Vespa 946 - pozabite na sklade in Bitcoin, zbirajte raje Vespe

Letos mineva 10 let od kar je Piaggio predstavil Vespo 946. In ker je bila ta izdelana v čast originalu iz leta 1946, je to za Vespo zelo pomembna obletnica.

Kar 12 let bodo morali zbiratelji z globokim žepom počakati, da bodo popolnili celotno zbirko Vesp, ki jih namerava Piaggio v zelo omejenih količinah (samo 1000 kosov) lansirati na zbirateljski trg.

Vsaka nova Vespa 946 iz teh dvanajstih omejenih serij bo na trg prišla ob prehodu iz enega v drugo znamenje po kitajskem horoskopu. Prva Vespa 946, posvečena znamenju zajca, bo tako uradno lansirana točno danes, ko smo vstopili v leto zajca.

Kot pravijo pri Piaggiu se je leto zajca idealno poklopilo z 10-obletnico in idejo modela 946. Po nekaterih interpretacijah naj bi bil zajec simbol miru, spoštovanja, dobrostanja in spoštovanja preteklosti. Jubilejno Vespo 946 10th anniversario Rabbit boste prepoznali po preprosti sličici zajčka.

Torej, če se vam zdi, da bi lahko vsako leto pogrešili okrog 15 tisočakov, se postavite v vrsto. In imejte v mislih, da gre gotovo za dobro naložbo, nekatere edicije Vespe 946 že danes dosegajo vrtoglave cene, tudi do 40.000 evrov. Kaj menite, koliko bo vredna celotna kolekcija?

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja