Prvi vtis: KTM RC 125 in zakaj bi bili še enkrat stari 16 let

7. 8. 2014 | Primož Jurman
Deli

Naš MotoGP strokovnjak Primož Jurman se te dni mudi v Avstriji na ekskluzivni predstavitvi novega nabritega športnika KTM RC 125. Mali dirkalnik ga je po prvih kilometrih navdušil, tole je brzojavil v uredništvo...

'Čeprav izdelan v Indiji je bilo že po nekaj kilometrih jasno, da gre za malo raketo. RC 125 vliva zaupanje saj je ciklistika dobra, prav tako solidno delujejo vzmetenje, okvir in zavore, ki so serijsko opremljene z ABS-om. Je zelo igriv v mestu in lepo vozen na podeželskih cestah, kjer smo z ostalimi novinarji kolegi dirkali kot, da smo najstniki. Pohvalimo lahko hišni dizajn, in porajajočo karizmo. KTM ravno te dni obrača nov list v svoji zgodni o športnih motociklih. Poslavlja se od modela RC8 a po drugi strani pripravlja specialko, ki bo vredna okrog 180-200 tisočakov in namenjena izključno rabi na stezah. Ob dejstvu, da je vodstvo prižgalo zeleno luč za MotoGP projekt, bodo oranžni še močneje pritisnili na ta segment.

Še nazaj o RC 125... motor s 15 'konji' ponuja kar nekaj živahnosti in lepo vleče vse tja do 130 km/h in ob svojih zmogljivostih, hudem dizajnu pošilja zaušnico računalniškim igricam. Takoj bi bil še enkrat star 16 let ob takem motorju.

Primož Jurman

Foto: KTM

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol