Reševalci z vidnejšimi čeladami

2. 6. 2009
Deli

Projekt uporabe motorja za izvajanje nujne medicinske pomoči se je v preteklosti odlično izkazal, prednosti pa se kažejo predvsem v tudi do polovico krajšem dostopnem času reševalca na kraj nesreče.

Največ uspeha reševalci beležijo v intervencijah pri odpovedih srca in v primerih zastoja dihanja. Ker se fantom na reševalnih motorjih mudi, so občasno tudi sami deležni kakšne praske, saj žal še vedno prevečkrat pri nas obvelja zakon močnejšega in večjega v prometu.

Da jih boste sedaj bolje videli ko hitijo na pomoč, pa so jim podali roko pri velenjskem zastopniku čelad Nolan in jih opremili z novo vidneje pobarvano izvedbo priljubljene 'flip-up' čelade N103. Več o sami akciji in tudi o tem, kako poskrbite za to da vas bolje vidijo, si lahko preberete na spletni strani zastopnika Compaco.

Predvsem pa brez tega, da vsaj približno vozite po omejitvah, ne pomaga čisto nič, če ste prehitri pač ne pomaga niti dolga luč (ta je prej zelo moteča in zaslepi nasproti vozeče voznike avtomobilov! ), niti obleka niti čelada.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"