Rok Bagoroš med motoristično elito s svojo grafiko čelade

17. 9. 2015
Deli

Scorpion EXO, eden največjih proizvajalcev zaščitnih čelad za motoriste je ob 'lansiranju' kolekcije čelad za sezono 2016, pokazal tudi posebno grafiko, posvečeno našemu 'stunt' vozniku Roku Bagorošu.Tovarniški KTM voznik, se je tako pridružil svetovni eliti dirkačev razreda MotoGP in se lahko pohvali, da se bodo motoristi po celem svetu vozili z 'dirkaško replico' čelade, ki je v celoti posvečena njemu, oziroma njegovim izjemnim dosežkom.

Rok na svojih atraktivnih nastopih uporablja model čelade Scorpion EXO VX-15 Rok Bagoros edition, ki je v osnovi namenjena motokrosu in je zelo zračna ter nudi dober pogled naprej. Nedvomno bodo po njej posegali ljubitelji znamke KTM, saj v grafiki prevladuje oranžna barva z velikim 'RokON' logotipom na vsaki strani. Posebnost čelade je tudi sistem 'Airfit', ki omogoča popolno prileganje notranjosti čelade na vsako glavo s pomočjo napihljivih ličnic.

Grafika čelade se do najmanjše podrobnosti sklada z dizajnom Rokovih motociklov za 'stunt' vožnje. Posebnost je živalski vzorec v podtonu grafike, ki predstavlja divjo naravo Roka in njegov stil vožnje, ki ga je razvil in po katerem je prepoznaven po celem svetu.

Rok Bagoroš: 'Zelo me veselil da smo skupaj s Scorpion EXO ustvarili ta dizajn, ki je rezultat tesnega sodelovanja v zadnjih letih. Od prve zamisli, do končnega izdelka je minilo tri leta. Šlo je za proces, kjer smo, korak za korakom, zelo spontano, vedno tesneje sodelovali in vsako leto prišli do boljše grafike. Na koncu so pri OCD, francoskemu oblikovalskemu studiu, ki skrbi za grafike mnogih vrhunskih dirkačev, dodelali tudi moje grafike do te mere, da je ta navdušila vse vodilne v podjetju in smo jo enostavno morali spraviti na prodajne police. S tem sem uresničil tudi dolgoletno željo, da v slogu mojega velikega idola Kena Blocka, svoji kolekciji oblačil dodam tudi čelado, ki bo na voljo vsem motorističnim navdušencem.'

Od vseh elementov grafike pa ima eden prav poseben pomen za Roka Bagoroša. Na čeladi lahko najdemo napis 'Dream big...never give up' ali po slovensko 'sanjaj velike sanje,... nikoli ne odnehaj'. Rok je svojim sanjam sledil, za njih dal vse od sebe in sedaj so se mu zopet uresničile.

Čelado ScorpionEXO VX-15 Rok Bagoros edition lahko naročite preko spletne trgovine na www.rokbagoros.com ali pri trgovcih ScorpionEXO.

PEK

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"