Rossi potencialni prvak v F1?!

31. 1. 2010
Deli
'spet sem pasji drek povozil'

Potem ko je Rossi končal testiranja Ferrarijevega dirkalnika F2008, so govorice o morebitnem prestopu v F1 spet nekoliko glasnejše.

Na testiranjih je Valentino Rossi presegel pričakovanja vodilnih v ekipi Ferrarija in z le dvema desetinkama zaostanka za časi bivšega svetovnega prvaka Kimi Raikonena dokazal, da ima nekaj šampionskega potenciala tudi na štirih kolesih.

Kot je povedal Luca di Montezemolo, prvi mož Ferrarija, bi bili v primeru, da bi prišlo do sprememb v pravilniku F1, moštvo Ferrarija Rossiju bilo pripravljeno ponuditi svoj tretji dirkalnik. Rossi, ki se mu pogodba z Yamaho izteče konec letošnjega leta, je glede morebitnega prestopa zadržan, a glede na to, da je kar 11 let mlajši kot Michael Schumacher, ki se prav tako vrača v F1, s svojimi 30 leti očitno še ni prestar za cirkus F1.

Če bi se slučajno zgodilo, da bi Rossi sedel v dirkalnik F1 in celo osvojil prvenstvo, bi bil poleg John Surteesa edini z naslovom prvaka v razredu MotoGP in F1. Zanimivo pa bi bilo tudi spremljati dvoboje dveh izmed najboljših dirkačev vseh časov, Michaela Schumacherja in Valentina Rossija.

MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja