Rossi vs Bayliss

21. 12. 2008 | Matjaž Tomažič
Deli
Rossi vs Bayliss

Španska revija Solo Moto poroča o tem, da naj bi se prihodnje leto v boju ena na ena pomerila dva izmed najuspešnejših dirkačev tega tisočletja.

Valentino Rossi, zvezdnik prvenstva MotoGP in Troy Bayliss, ki trenutno uživa dirkaški pokoj, naj bi se pomerila 14. Marca med dirko za prvenstvo Superbike v Katarju.

Rossi je v preteklosti večkrat povedal, da obožuje dirkalnike prvenstva Superbike, vendar žal zaradi nastopanja v Moto GP ne more uskladiti terminov in se udeležiti tudi dirk WSB-ja. V enem od intervjujev je obžaloval tudi dejstvo, da je Bayliss, ki je nedvomno eden najuspešnejših dirkačev tega tisočletja, odšel v pokoj.

Dejstvo, da je Bayliss med bralci priljubljene italijanske revije Moto Sprint osvojil naslov 'Dirkača leta' pred Rossijem, je le še prililo olja na ogenj, in želja Italijana, da z Yamaho R1 užene Avstralca z Ducatijem, je postala obsedenost.

Uradno ta dvoboj še ni potrjen, a že dejstvo da se pojavljajo govorice o tem, jasno nakazujejo, da pri tovrstnem dirkanju poleg vrhunske tehnike in denarja veliko vlogo igra tudi želja po dokazovanju kdo je najboljši in čast. Zares pravo dirkanje torej.

Matjaž Tomažič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja