Royal Enfield: priljubljenost v EU strmo narašča, v prihodu dva nova modela

20. 11. 2017 | Matjaž Tomažič
Deli

Kot kaže, se indijskemu Royal Enfieldu tudi na trgih EU obetajo svetli časi, saj priljubljenost te znamke na stari celini skokovito narašča.

Royal Enfield, ki letno izdela približno 700.000 motociklov (v to kvoto pa niso všteti tisti s prostornino do 125-kubičnih centimetrov), je postregel z letošnjo statistiko, v njej pa se še posebej ponosno pohvali s povečanim izvozom.

Izvozna kvota motociklov sicer predstavlja le delček prodaje tega gigantskega proizvajalca motociklov. V letošnjem letu so do konca meseca oktobra na tuje trge, nekaj tudi na trge EU, prodali 10.037 motociklov, kar v primerjavi z enakim obdobjem lani predstavlja približno 25-odstotno rast izvoza (lani so v enakem obdobju izvozili 8.022 motociklov).

Zanimivo je, da se je po napovedu dvojčkov Interceptor in Continental GT z dvovaljnim 650-kubičnim motorjem obseg izvoza skorajda podvojil. V lanskem oktobru so izvozili 748 motociklov, v letošnjem pa kar 1.478 motociklov. Če se bo tak trend nadaljeval tudi v prihodnje, bo skupna rast izvoza močno presegla dosedanjo, ki je kot rečeno, znašala dobrih petindvajset odstotkov.

Za evropske kupce so še posebej zanimivi modeli Himalayan (ta postaja vse pogostejša izbira popotnikov, ki se odpravljajo na pot v okolico domovine Royal Enfielda), ter model Classic v obeh prostorniskih izvedbah (350 in 500 kubičnih centimetrov), vendar največkrat v posebni seriji 'Dark'.

Matjaž Tomažič
foto: Royal Enfield, Matevž Hribar

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja