Saferider - vprašalnik za varnost motoristov

10. 7. 2008 | Matevž Hribar
Deli
Saferider - vprašalnik za varnost motoristov

Motoristično združenje FEMA prosi za pomoč pri reševanju problematike prometnih nesreč. Z izpolnitvijo vprašalnika lahko poveste, ali bi si na dvokolesniku želeli sodobne pripomočke, ki naj bi pripomogli k izboljšanju prometne varnosti.

Kako izpolniti vprašalnik? Kliknite na jezik, ki vam odgovarja, vpišite ime, priimek in naslov elektronske pošte, nakar boste v svoj e-predal prejeli povezavo na vprašalnik. Odgovoriti je potrebno na 55 vprašanj, v katerih vas sprašujejo o vašem motociklu, načinu in mestu vožnje ter predvsem, kateri pripomočki se vam zdijo smiselni za uporabo na motociklu. Če naštejemo le nekaj najbolj zanimivih: ABS, navigacija, opozarjanje na nevarne točke in prekoračitev hitrosti, sistem proti zdrsu zadnje pnevmatike, komunikacija med vozili in prednja luč, ki sveti v ovinek.

Samo v razmislek - ko se je začelo govoriti o ABS-u na motociklih, je novicam večina namenila le posmeh, češ, mi pa tega ne potrebujemo. Danes? Protiblokirni sistem je mogoče dokupiti na skoraj vseh vrstah motociklov, celo na skuterjih in športnikih. Pa bodo elektronske naprave res pripomogle k zmanjšanju števila nesreč? Če se ne bo premaknilo nekaj v glavah motoristov, težko . .

Vseeno, vzemite si 15 minut in kliknite na eno izmed spodnji povezav. Vprašalnik je na voljo v petih evropskih jezikih in verjamemo, da razumete vsaj enega izmed njih.

  • Matevž Hribar

    Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja