Savinjski jermen 2 uspel

4. 7. 2007 | Matevž Hribar
Deli

Preživeli smo 6 ur brenčanja, poganjanja pedal in "šraufanja" . .

Ko smo se peljali proti prizorišču prve letošnje dirke z jermenarji v Žalcu, nas je pošteno pral dež in v glavah smo že imeli lanskoletno sliko z dirke, ko smo bili šest ur mokri kot cucki. A se nas je vreme nekaj minut pred štartom usmililo in po slabi uri je bil asfalt že toliko suh, da smo lahko vozili "na polno".

Vztrajnostna dirka z jermenarji poteka približno takole: trije vozniki imajo en "dirkalnik", na katerega sodniki namestijo štartno številko in časomerilec. Po pravilniku naj bi bili mopedi popolnoma serijski, a je to pravilo bolj kot ne preslišano . . Štart je leteč, tako da vozniki stečejo do mopedov in jih poženejo po kratkem krogu, ki je v Žalcu sestavljen iz dveh ravnin, ki sta povezani z nekaj zavoji.

Dirka je bila zanimiva kot vse dosedanje, saj se v šestih urah zgodi nešteto prehitevanj, kar nekaj padcev, spihati je treba marsikatero dizo in zamenjati kakšno svečko. Naši ekipi Rdečih Petelinov je šlo odlično, saj smo vodili več kot polovico dirke, dokler se ni pol ure pred koncem zgodila manjša nezgoda in je bil potreben servisni poseg, zaradi katerega smo padli na četrto mesto. Tako so prvo mesto osvojili fantje iz ekipe Savinjska dolina, katerim je v šestih urah uspelo prevoziti kar 640 krogov. Priznanje za fairplay je dobila ekipa Ljubkih Zajčkov, največ dirkačev (3 ekipe) pa je prišlo iz kluba Vaških Boysi iz Domžal.

Se vidimo na naslednji dirki, ki bo 8.9.2007 v Kamniku.

Rezultati:

(mesto, ekipa, število prevoženih krogov)

1. Savinjska dolina 2, 640

2. Vaški boysi 3, 639

3. Hitra laura, 631

4. Rdeči petelini, 630

5. Savinjska dolina 1, 624

6. Vlado team, 614

7. Hitri in drzni, 610

8. Ljubki zajčki, 598

9. Vaški boysi 2, 568

10. Vaški boysi 1, 548

11. MK Lašk' pot, 523

12. MK Rokovnjači, 143

Matevž Hribar

foto: Matevž Hribar, Marko Kljun

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja