Se BMW podaja v spopad z Harleyjem?

V ZDA nastaja zanimiv prototip, v osrčju katerega je velik, 1,8-litrski agregat, ki smo ga prvič uzrli že decembra.

Se BMW podaja v spopad z Harleyjem? (foto: Jure Šujica) Jure Šujica
12. 4. 2019

BMW je lani motociklistično javnost kar nekoliko presenetil s predstavitvijo unikatnega motocikla z imenom Departed, za katerega pa ni poskrbelo nemško podjetje, temveč japonsko podjetje Custom Work Zon. Motocikel bi še najlažje uvrstil v razred caffe racerjev, pozornost javnosti pa je vzbudil 1.800 kubičnih centimetrov velik bokserski dvovaljnik.

Očitno pa imajo pri BMW-ju s tem agregatom precejšnje načrte. Svoje mesto bo namreč zdaj našel še v unikatnem čoperju, katerega izdelavo pa je BMW znova zaupal zunanji delavnici – le da tokrat za izdelavo ne bodo poskrbeli Japonci, temveč Američani. Ne nazadnje so ravno ZDA domovina tovrstnih motociklov, za izdelavo pa je bila tokrat izbrana delavnica Revival Cycles iz Teksasa.

Fantje iz omenjene delavnice sicer pri projektu delujejo že nekaj časa, zdaj pa so končno dobili dovoljenje BMW-ja, da o tem končno tudi uradno spregovorijo. Tako je že jasno, da bo nov motocikel zasnovan na inovativnem cevastem ogrodju, ki se bo v ravni liniji spuščal od krmila do zadnjega kolesa dimenzij 23 palcev. Ta bo poveznjen prek agregata, mednju pa bodo v delavnici umestili vse električne komponente. Pri snovanju ogrodja so se v veliki meri oprli na zasnovo slavnih Porschejevih dirkalnikov, kakršen je bil model 917.

O podrobnostih agregata še vedno ni nobenih podrobnosti. Se pa zdi, da pri BMW-ju tako z japonskim kakor tudi s teksaškim motociklom preizkušajo trg tako custom cruiserjev, kjer trenutno svojega predstavnika nimajo. Pa vendar, če bi se naposled odločili za njegovo izdelavo, bi z njim lahko močno stopili v zelje Harely-Davidsonu in Indianu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri