Se lahko pripravimo na nov športni tourer iz BMW-ja?

Se lahko pripravimo na nov športni tourer iz BMW-ja?

Ob jezeru Como je BMW predstavil konceptni motocikel, ki ga je poimenoval 9Cento. Vajeni smo, da BMW ne predstavlja kar nekaj tja v tri dni.

Sodeč po tistem, kar kažejo slike, bi moralo iti za naslednika modela F800S in ST, ki bosta slej ko prej morala dobiti nov vzporedni dvovaljnik, ki ga Bavarci že uporabljajo na modelu GS. Z vidika tehnike konceptni motocikel ne prinaša posebnih novosti, saj se vse vrti okrog 850-kubičnega vzporednega dvovaljnika.

V maniri družine R nineT bi lahko nova generacija slečenih in oblečenih sport tourerjev iz hiše BMW prevzela tudi sistem poimenovanja. Osnovni oznaki 9Cento se bodo verjetno pripenjale kratice, ki bodo natančneje opredelile namen motocikla.

Kot omenjeno, posebnih novosti koncept za zdaj ne prinaša, treba pa je priznati, da gre za motocikel precej divjega videza. Edina prava posebnost se skriva v sistemu odpiranja sedeža in fiksiranja kovčkov ter nekaterih drugih 'karoserijskih' delov. Klasične vzvode, ključavnice in žice naj bi v tem primeru nadomestil elektromagnet, to pa naj bi močno olajšalo uporabo.

Ob tem, da opravila, kot je snemanje bočnih kovčkov in podobno, vzamejo nekaj sekund, v tem pravzaprav ni pravega smisla, je pa vsekakor obetaven podatek, da bi zaradi tega lahko bolj bogato oblazinili sedež in tako poskrbeli za več udobja.

 Jeseni, ko pride čas predstavitev novosti za leto 2019, bo na razstavnih prostorih BMW-ja očitno zelo pestro. Videli naj bi tudi povsem novega superšportnega S1000RR.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol