Se nam obeta Piaggiov štirikolesni skuter?

Se nam obeta Piaggiov štirikolesni skuter?

Od leta 2006 do danes je Piaggiov trikolesnik MP3 prepričal že več kot 200.000 kupcev, zdaj pa kot kaže, prihaja čas za novo poglavje v tej uspešni zgodbi.

Piaggio je namreč predstavil patentne skice na katerih se pojavlja trikolesnik, katerega konfiguracija koles je v primerjavi z MP3 ravno obrnjena. Torej eno kolo spredaj, dve kolesi zadaj. Nič novega v svetu skuterjev in motociklov, s to izjemo, da se tricikel na skicah tudi nagiba. O tem, kakšne so Piaggiove namere s tem patentom za zdaj ne vemo še nič, predvidevamo pa, da v resnici v Pontederu ne nastaja nov tricikel, pač pa štiricikel. 

Nič novega, bi lahko dejali, saj je nagibajoči štirikolesni skuter že nekaj časa prisoten na cestah (Quadro), a pri Piaggiu so se kot ponavadi, stvari lotili nekoliko po svoje.

Kot je razvidno iz patentnih skic (ki pa jih ne smemo objaviti) bo namesto klasične pogonske enote, ki lahko poganja samo eno zadnje kolo, pri Piaggiu moč motorja preko dveh kratkih polosovin in diferenciala distribuirana na obe zadnji kolesi. Ob tem v času nagiba obe polosovini ostajata paralelno poravnani s cesto.

Revoluciji torej sledi evolucija. Čakamo.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"