Sea Doo: novosti 2009

5. 3. 2009
Deli

Ljubitelji vožnje po valovih z vodnimi skuterji in gliserji v teh dneh intenzivno razmišljajo o morebitnem nakupu nove igrače za aktivno preživljanje prostega časa. Za lažjo odločitev je Sea Doo predstavil letošnje novosti.

Proizvajalec vodnih skuterjev in jet gliserjev je za letos pripravil nekaj revolucionarnih novosti, s katerimi bodo užitki in zabava na vodi še večji.

Prvič so predstavili sistem IS (Intelligent suspension), ki blaži celoten zgornji del skuterja (krmilo sedež, opora za noge), hod vzmetenja pa znaša 15 centimetrov. Voznik lahko vzmetenje nastavlja po svojem okusu. Zadeve sicer še nismo preizkusili, v tovarni pa obljubljajo udobnejšo in mirnejšo vožnjo po valovih.

Nov je tudi info center, ki ima 27 oziroma 28 funkcij. Merilnik hitrosti je sposoben sprejemati GPS signal, kar povečuje njegovo natančnost, vodni tok in ostali dejavniki pa ne vplivajo na meritev. Da v marini ne boste prehitri je po novem na voljo tudi tempomat, loputam zraka na sistemu vbrizga pa po novem namesto klasične pletenice ukazuje elektronski modul (ride-by-wire).

Ključ za zagon skuterja je po novem kodiran, za manj izkušene voznike pa je na voljo tudi učni ključ, s katerim so nekoliko okrnjene zmogljivosti skuterja.

Dodatno si lahko zaželite tudi nekatere dodatke, ki jih pri skuterjih sicer nismo vajeni. Med njimi najdemo globinomer, posebne vrvi za privez, ki se izvlečejo iz skuterja, vodotesna prenosna torba, torba za sidranje in podobno.

Za ljubitelje vodnega smučanja in vleke s tubo je na modelu GTI na voljo tudi odstranljiv zadnji del imenovan Wake Boost System, ki se napolni z vodo (91 litrov) in za skuterjem oblikuje bolj čvrsti valovi brez penjenja, posledično pa prijetnejše in lažje izvajanje vodnih športov.

Jet gliser 230 Challenger ima dva motorja po 255 konjev, dolg je 7, 16 metra in lahko prepelje 12 ljudi hkrati. Bogata oprema vključuje vrtljive sedeže, merilec globine, kromane dodatke in novo oblikovano opcijsko jekleno konstrukcijo.Možna je tudi izbira barvnih kombinacij čolna.

Sea Doo-jevi gliserji so se izkazali kot zabavna in zmogljiva plovila z zaprtim vodnim sistemom hlajenja (morska voda hladi posodo z hladilno tekočino), ki zagotavlja tudi trajnost Rotaxovih motorjev.

Uvoznik podjetje Ski & Sea vas vabi v njihov prodajni salon, kjer vam bodo opisane novosti z veseljem natančneje predstavili.

MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja