Sebastien Loeb je tudi strasten motorist - ambasador znamke Indian

Eden izmed najbolj uspešnih reli voznikov vseh časov in najstarejši ameriški proizvajalec motociklov sta si segla v roke in tako dogovorila za sodelovanje.

Sebastien Loeb je tudi strasten motorist - ambasador znamke Indian (foto: indian motorcycles France) indian motorcycles France
6. 2. 2022

Sebastien Loeb bo tako na področju Francije in tudi Evrope ambasador te ameriške znamke, za svoj motocikel pa si je izbral model FTR R Carbon, ki ima poleg karbonskih elementov tudi dragoceno Öhlinsovo vzmetenje in Brembov zavorni sistem.

Sebastien Loeb ni spreten samo za volanom, pač pa tisti, ki ga poznajo o njem vedo še posebej to, da je tudi velik zaljubljenec v motocikle, v mladih letih pa je nastopal in beležil dobre rezultate tudi na manjših regionalnih tekmovanjih tako na krožnih stezah kot tudi v enduru.

Pierre Audoin, šef znamke Indian za francosko tržišče je povedal, da je sodelovanje z Loebom za njih izredno navdušujoče, saj je v pogovoru odkril resničnega zaljubljenca v avtomobile in motocikle, še posebej take z značajem, kot jih imajo motocikli znamke Indian.

''Sodelovanje z Indianom je zame zelo navdušujoče. Čeprav me največkrat vidite za volanom avtomobila, zelo pogosto vozim tudi motocikle in v tem uživam kolikor je le mogoče. Z motociklom se vozim kadarkoli se pojavi priložnost in veselim se novih izkušenj in doživetij na edinstvenem FTR-ju'' je zaključil Loeb.

Razlogov za sodelovanje torej nikakor ne manjka, vsekakor pa to ni edina zgodba o sodelovanju med uspešnimi avtomobilskimi dirkači in proizvajalci motociklov. V zadnjih letih je bilo takih sodelovanj kar nekaj, Lewis Hamilton sodeluje z znamko MV Agusta, svojo dirkaško pot je na motokros motociklu začel tudi Kimi Raikonen in zdaj sodeluje s Kawasakijem, ne smemo pa pozabiti tudi na uspehe legendarnega Michaela Schumacherja, ki je v nemških prvenstvih med svojim dirkaškim premorom v F1, uspešno tekmoval v različnih superbike tekmovanjih.