Sebastien Loeb je tudi strasten motorist - ambasador znamke Indian

6. 2. 2022
Deli

Eden izmed najbolj uspešnih reli voznikov vseh časov in najstarejši ameriški proizvajalec motociklov sta si segla v roke in tako dogovorila za sodelovanje.

Sebastien Loeb bo tako na področju Francije in tudi Evrope ambasador te ameriške znamke, za svoj motocikel pa si je izbral model FTR R Carbon, ki ima poleg karbonskih elementov tudi dragoceno Öhlinsovo vzmetenje in Brembov zavorni sistem.

Sebastien Loeb ni spreten samo za volanom, pač pa tisti, ki ga poznajo o njem vedo še posebej to, da je tudi velik zaljubljenec v motocikle, v mladih letih pa je nastopal in beležil dobre rezultate tudi na manjših regionalnih tekmovanjih tako na krožnih stezah kot tudi v enduru.

Pierre Audoin, šef znamke Indian za francosko tržišče je povedal, da je sodelovanje z Loebom za njih izredno navdušujoče, saj je v pogovoru odkril resničnega zaljubljenca v avtomobile in motocikle, še posebej take z značajem, kot jih imajo motocikli znamke Indian.

''Sodelovanje z Indianom je zame zelo navdušujoče. Čeprav me največkrat vidite za volanom avtomobila, zelo pogosto vozim tudi motocikle in v tem uživam kolikor je le mogoče. Z motociklom se vozim kadarkoli se pojavi priložnost in veselim se novih izkušenj in doživetij na edinstvenem FTR-ju'' je zaključil Loeb.

Razlogov za sodelovanje torej nikakor ne manjka, vsekakor pa to ni edina zgodba o sodelovanju med uspešnimi avtomobilskimi dirkači in proizvajalci motociklov. V zadnjih letih je bilo takih sodelovanj kar nekaj, Lewis Hamilton sodeluje z znamko MV Agusta, svojo dirkaško pot je na motokros motociklu začel tudi Kimi Raikonen in zdaj sodeluje s Kawasakijem, ne smemo pa pozabiti tudi na uspehe legendarnega Michaela Schumacherja, ki je v nemških prvenstvih med svojim dirkaškim premorom v F1, uspešno tekmoval v različnih superbike tekmovanjih.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"