Shark-ovih šest novosti za 2020

Proizvajalec čelad Shark bo v letu 2020 praznoval svojo 30-to obletnico, ob okroglem jubileju pa je pripravil kar šest novosti.

Francoski proizvajalec si je v treh desetletjih upravičeno prislužil sloves inovativnega in kakovostnega proizvajala čelad, namenjenih vsem motorističnim segmentom. Poleg vsakoletnih barvnih osvežitev obstoječih čelad, pa bo v letu 2020 na prodajne police postavil tudi šest novosti.

SHARK SPARTAN GT CARBON in SPARTAN GT

Premijska čelada namenjena športnopotovalnim motociklom in roadsterjem je izdelana iz kombinacije steklenih in karbonskih vlaken, zaradi česar je poleg trdnosti odlikuje tudi majhna masa. Posebna novost je tudi vizir, ki je derivat vizirja s športne čelade Race-R PRO GP, njegova posebnost pa je različna debelina posameznih segmentov, ki preprečuje lomljenje slike pod različnimi koti.

SHARK EVOJET in EVO-ES

Modularna čelada, ki jo lahko uporabljamo kot jet ali integralno čelado, je namenjena tako vsakodnevni uporabi, kot tudi na daljših potovanjih. Ne glede na to, ali se jo uporablja kot jet ali integralno čelado, pa je z vidika varnosti na testih dosegla najboljše ocene.

SHARK CITYCRUISER

Urbana jet čelada inovativnega dizajna je namenjena maksiskuterjem in nekoliko manj zmogljivim motociklom, njena posebnost pa je visoka stopnja varnosti, ki v predelu čeljusti in lic, motorista ščiti bolje od konkurence. Ne gre pozabiti omeniti, da je tudi zelo udobna, oblazinjenje pa je pralno in antialergijsko.

SHARK RACE-R PRO GP

Shark je bil eden prvih proizvajalcev čelad, ki je s svojim dirkaškim programom prejel nagrade in prestižne varnostne certifikate za vse velikostne razrede. Ta čelada sodi med premijske športne čelade, najsodobnejša struktura COVA (Carbon On View & Aramid Racing Structure), pa zagotavlja najvšijo stopnjo varnosti.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"