Shoei NXR2 - športnost za vsak dan

Shoei predstavlja drugo generacijo svojih športnih čelad iz serije NXR. Izvrsten kompromis med udobnostjo in čisto pravo športnostjo.

Čeprav serija NXR ne sodi med tiste najbolj športne oziroma dirkaške čelade znamke Shoei, pa modele prve generacije na račun vsestranskosti in splošne odličnosti ohranjamo v izredno dobrem spominu, tudi takrat, ko smo jo (in jo še vedno) uporabljali na dolgih vožnjah ali na stezi.

Seveda je popolnoma nova, druga generacija z oznako NXR2 na vseh področjih še dodatno izboljšana. Na voljo je v sedmih velikosti (XXS-XXL), pri čemer pa je mogoče še dodatno prilagajanje v predelu lic, saj je na voljo tudi različno debelo oblazinjenje.

Izboljšave so opazne tudi na področju prezračevanja. Šest vstopnih in štiri izstopna mesta za zrak so znotraj čelade povezana v učinkovit prezračevalni sistem, pri katerem lahko glede na potrebe regulirate tako temperaturo kot vlažnost v čeladi. Na novo oblikovani pokrovi vstopnih in izstopnih rež omogočajo nemoteno rokovanje tudi v primeru debelejših rokavic.

Za zmanjševanje hrupa so v osnovi v predelu ušes dodani posebni protihrupni vložki, ki pa jih lahko po želji odstranite, oziroma na njihovo mesto vgradite zvočnike za potrebe telefonije in komunikacije.

Navkljub temu, da NXR2 dosega najvišje varnostne in kakovostne standarde, pa cena ostaja sprejemljiva in privlačna. Cenovni razpon sega od 480 EUR (osnovna bela in črna) do 600 EUR za modele z zahtevnejšimi barvnimi grafikami.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"