Si je Ducati spet izmislil nov motociklistični razred? - tokrat na osnovi Scramblerja

17. 10. 2021 | Matjaž Tomažič
Deli

Potem ko je Ducati pred začetkom letošnje sezone nekoliko skrčil ponudbo v razredu Scrambler, jo je za prihodnjo sezono 2022 ponovno malce razširil. Tokrat s precej nenavadno kombinacijo slogov.

Novinec, ki bo že spomladi na voljo kupcem bo nosil ime Scrambler Urban Motard. In čeravno ime namiguje na nekakšen retro supermoto motocikel, bodo tisti, ki nekoliko bolje poznajo družino Scrambler v novincu videli predvsem klon modela Nightshift.

Med obema je seveda kar nekaj razlik, pri tem pa v oči najbolj bodejo tiste vizualne. Spredaj se tik pod žarometom oziroma visoko nad prednjim kolesom nahaja blatnik, ki spominja na tiste iz programa enduro, nad žarometom pa se nahaja visoko krmilo. Za odtenek višji je tudi sedež. Osnovne tehnične specifikacije ostajajo enake kot pri ostalih Scramblerjih. Poganjal ga bo torej zračno hlajeni V2 motor z 803-kubičnih centimetrov delovne prostornine in 54 kW oziroma 73 'konji' moči. 

Scrambler Urban Motard bo pripravljen za vožnjo tehtal 196 kilogramov, njegova kolesa pa bodo merila 17-palcev. Glede na ime in idejo tega motocikla je morda nekoliko presenetljiva odločitev Ducatija, da bo namesto vzmetenja z daljšim hodom (kot pri Derset Sled 200 mm) opremljen z vzmetenjem znamke Kayaba s hodom 150 mm. Razred supermoto motociklov se je vendarle razvil iz endura.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol